måndag 28 februari 2011

Fullmäktige 28 febr, ekologi och Nordvik

Så var då mandatperiodens första riktiga fullmäktigemöte över. Den ekologiska upphandlingen var på bordet och de allra flesta bekände sig till ökad upphandling , upp till minst 25 % innan 2014 är slut. Bra så, återstår att se. Annars var det mesta sig likt, nytt kommunalråd, ny fullmäktigeordförande. Kommunen tog över Nordvik, alla var för detta, utom en moderat som reserverade sig inför köpet. Han tyckte det var våghalsigt att köpa Nordvik, sviktande elevunderlag, många hus att underhålla, tänkte han väl. Men vi kan inte låta en så viktig skola som Nordvik försvinna, eftersom landstinget inte vill driva den längre. I framtiden blir vi allt mer beroende av åkermarken i vårt land och då måste vi också ha människor som är beredda att satsa på odling, och djurhållning, och då är Nordvik en utmärkt introduktion. Nu är det upp till kommunen att visa hur Nordvik kan utvecklas och integreras i det kommunala gymnasieutbudet. Med Nordvik fick vi också Sandögymnasiet. Bra beslut!

1 kommentar:

Anonym sa...

Nordvik har ett MYCKET imponerande system för utsändning av TV, radio, föreläsningar och all information som rör skolan, till sina elevhem.
Något som en del ville överföra till Ådalsskolan och som gillades av kommunen då (ekonomiskt). Tyvärr tyckte dåvarande rektorn att hävda att "det där med rörliga bilder, det är det väl ingen som kommer att använda?". :)
Systemet underlättar för både elever och lärare.
Staffan & Dag vet mer.
Kanske går det lättare att få in Ådalsskolan i 2000-talet nu?